Voedselpakketten voor Congolese gehandicapten

  • Redactie
  • 12 mei 2020
  •   Reacties uitgeschakeld voor Voedselpakketten voor Congolese gehandicapten

Vandaag worden in de Republiek Congo door onze zusterstichting Fondation Sur Un Pied d’Égalité voedselpakketten verspreid aan honderd kinderen die onder behandeling zijn geweest van onze equipes. De Congolese overheid heeft de voedselpakketten beschikbaar gesteld om arme gezinnen te helpen die te maken hebben met inkomensverlies als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. Want covid-19 waart ook rond in de Republiek Congo. De officiële cijfers zijn nog laag. Per 26 april waren 207 personen besmet, waarvan er 8 inmiddels waren overleden. Echter op de 4½ miljoen inwoners zijn er slechts 13 ziekenhuizen in het gehele land en het aantal IC-bedden is uiterst gering. De Congolese overheid trof maatregelen om de besmettingen in te dammen. Er wordt in het land niet of nauwelijks meer gewerkt en men mag zich alleen nog met eigen auto’s verplaatsen. Openbaar vervoer en taxi’s rijden niet meer. Vooral kwetsbare mensen voelen de beperkingen van geen geld, geen vervoer en dus beperkte toegang tot voedsel.

Het Congolese ministerie van sociale zaken besloot om gehandicapte kinderen uit kwetsbare gezinnen voedselpakketten te verstrekken. Op verzoek van het ministerie heeft SUPE een lijst met namen doorgegeven. Inmiddels zijn voedingswaren in grootverpakking aangeleverd en door de medewerkers van onze zusterstichting verdeeld over 100 pakketten. Een pakket bevat: 5 kg rijst, 1½ liter olie, 1 kg corned beef, 1 pak tomaten en 2½ pak groente.

Het is overigens het voornemen van het ministerie om onder meerdere doelgroepen voedselpakketten te distribueren. Het bestuur van Stichting Op Gelijke Voet ziet de aandacht van de overheid voor de groep kwetsbare en gehandicapte kinderen die onder de hoede van onze equipes zijn, als erkenning voor ons werk.

Constance van Fondation Sur Un Pied d’Égalité heeft met een team medewerkers de voedselpakketten inmiddels bezorgd bij de cliënten van onze ortho- en neuro-missies in de Republiek Congo. Zij had intussen ook mondkapjes laten maken om te dragen door de medewerkers én om per twee stuks uit te delen aan de kinderen. Het zou Constance niet zijn als zij de naam van onze stichting niet op de kapjes had laten aanbrengen. Een mooi initiatief van ons Congolese team!

 

 

 

 

 

 

 

 


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395