Verslag missie orthopedie

  • Redactie
  • 11 dec 2018
  •   Reacties uitgeschakeld voor Verslag missie orthopedie

Verslag missie orthopedie oktober 2018

Door Wiel Wijnen, gipsmeester

Ik heb met name samengewerkt met de grote groep fysiotherapeuten: Robert Mbemba, Jasmine Mbemba, Pricille Deborah Nzengomona Ntadi, Anne-Marie Pambou uit Brazzaville en Blandine Prisca Moutsouka en Defirmin uit Pointe-Noir. Het overgrote deel van de tijd hebben we samen consultaties gedaan op locatie van de ‘gipskamer’ en daar ook de behandelingen verricht. Daarnaast heb ik steeds samen met één van de fysiotherapeuten de post operatieve gipsverbanden op de operatiekamer aangelegd.

Beoordeling werkzaamheden in het algemeen:
1. Patiëntenzorg
De triage vooraf door chirurg dr. Fleur Kaya, waarbij twee patiëntengroepen zijn gevormd, is zeer goed bevallen. De eerste groep patiënten, voor het overgrote deel kinderen die voor operatieve ingrepen in aanmerking zouden kunnen komen, zijn teruggezien door dr. Fleur en chirurg drs. Nico Vanderhauwaert. De tweede groep patiënten zijn verwezen voor een consult bij de fysiotherapeuten en mede gezien door mij.
We hebben vooral kinderen gezien met klompvoeten in de leeftijd van 1 tot 8 jaar. Een vijftal kinderen kampte met een talus verticalis. Daarnaast zagen we diverse kinderen met spitsvoeten, contracturen aan de bovenste extremiteiten, kinderen met scoliose en diverse kinderen met een Erbse parese. Twee kinderen met een redelijke recente antebrachi fractuur hebben we ter plekke gereponeerd en met gips geïmmobiliseerd. Pasgeborenen met klompvoetjes zijn doorverwezen naar het centrum van Robert Mbemba.
We hebben opvallend veel kinderen gezien met neurologische klompvoeten ten gevolge van ondeskundig uitgevoerde injecties met kinine in bil.
In totaal hebben wij in deze twee weken 97 ‘nieuwe’ consultaties verricht en in totaal 88 gipsverbanden aangelegd. Lees verder…


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395