Veel dank aan twee drijvende krachten

  • Redactie
  • 02 feb 2023
  •   Reacties uitgeschakeld voor Veel dank aan twee drijvende krachten
Ortho-missie november 2019

Afgelopen jaar hebben orthopedisch chirurg dr. Jan Bos en operatieassistente Marjo ten Kate besloten te stoppen met hun activiteiten voor onze orthopedische werkgroep. Beiden kunnen aangemerkt worden als de drijvende krachten achter het uitstekende werk dat de werkgroep de afgelopen jaren heeft verricht. Beiden waren tevens bestuurslid van Stichting Op Gelijke Voet en ook in die rol zijn ze teruggetreden.

Marjo ten Kate blaast even uit van het werk op de OK van het ziekenhuis van Gatagara.
Dr. Jan Bos op visiteronde in het ziekenhuis van Gatagara.

Jan Bos en Marjo ten Kate namen vanaf 2012 deel aan verschillende orthopedische missies naar de Republiek Congo en Rwanda. Marjo was afgelopen november voor de laatste keer van de partij. Voor Jan was de missie van november 2021 het slotstuk. Jan heeft in onze partnerlanden bij honderden kinderen een chirurgische ingreep verricht, waardoor ze mobieler zijn geworden. Marjo heeft bij evenzoveel operaties assistentie verleend. Naast dit praktische medische optreden, is hun rol vooral belangrijk geweest bij het overdragen van kennis aan lokale medici en ziekenhuispersoneel. Jan Bos was ook de ‘trekker’ voor de uitbreiding van ons werkgebied naar Rwanda. Marjo ten Kate heeft vooral toegezien op goede, hygiënische omstandigheden in de ziekenhuizen waar de orthopedische behandelingen plaatsvonden. Elke vanuit hun eigen invalshoek hebben Marjo (vanaf 2012) en Jan (vanaf 2014) de belangen van het orthopedische project behartigd binnen het bestuur van Stichting Op Gelijke Voet.

Uiteraard bestaat er in het bestuur en de organisatie veel waardering voor hun beider jarenlange belangeloze inzet voor het kind met beperkingen in Afrika. Op vrijwilligers als zij draait onze stichting.


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395