Speeltuintje voor Caritas

  • Redactie
  • 10 dec 2018
  •   Reacties uitgeschakeld voor Speeltuintje voor Caritas

Onlangs is op de binnenplaats van het revalidatiecentrum Caritas in Pointe-Noire onze speciale speeltuin overgedragen aan deze instelling. Kinderen toonden zich blij verrast. Zulke schommels hadden ze nog nooit gezien.

Bij het Centre de Rééducation Fonctionelle de Caritas in de Congolese havenstad Pointe-Noire is het gebruikelijk dat moeders met hun kind werkelijk uren moeten wachten op behandeling van het kind met een neurologische beperking. Bewegen is voor alle kinderen belangrijk en voor kinderen met beperkingen is dat niet anders. Stichting Op Gelijke Voet vindt het daarom een prachtige kans om deze kinderen, die doorgaans op moeders schoot zitten, in beweging te krijgen.

Vrijwilligers van onze neurologische missie bezoeken tweemaal jaarlijks het revalidatiecentrum en het was hen een doorn in het oog om die kinderen urenlang stil op moeders schoot te zien zitten. Als onderdeel van het revalidatieproces heeft Stichting Op gelijke Voet een klimhuis en twee vogelnestschommels op het binnenterrein van het centrum laten plaatsen.

In het arme Congo-Brazzaville zijn speeltuinen vrijwel onbekend. Klimhuizen kennen de kinderen alleen van plaatjes en de kinderen in het centrum van Caritas hadden nog nooit een vogelnestschommel gezien. Ook kinderen met beperkingen zijn kinderen. De één gaat er rennend op en af, de ander aarzelend. Bewegen en blijven bewegen op een prettige manier, daar zijn ook deze kinderen erg bij gebaat. En de moeders… zij zijn verbaasd dat hun kind meer kan en durft dan zij voor mogelijk hielden.

Bij de officiële overdracht staat equipeleider Toon Valks de Congolese televisie te woord.

Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395