Neurologische equipe ook afgereisd

  • Redactie
  • 24 mrt 2019
  •   Reacties uitgeschakeld voor Neurologische equipe ook afgereisd

Drie dagen na de orthopedische equipe is ook onze neurologische equipe op missie vertrokken. De neuro-equipe zet het opleidingsproject voort op de vaste locaties in Congo-Brazzaville, te weten in hoofdstad Brazzzaville en havenstad Pointe-Noire.

Bericht van de neurologische equipe (24-3-2019): Nadat het Air France vliegtuig zaterdag 23 maart op tijd in Brazzaville is geland, waar onze Congolese medewerkster ons stond op te wachten, zijn we naar ons hotel gebracht. Zondagmorgen 24 maart zijn we aangevangen om ons programma door te spreken met Constance, onze lokale medewerkster. Ze is onmisbaar want ze kent de mensen, belt met instanties, doet voorstellen over lokale collega’s en over welke kinderen als voorbeeld kunnen dienen bij een soort behandeling. We staan dus in de startblokken om maandag aan het werk te gaan. We kunnen eigenlijk niet wachten…

Nu op zondagmiddag konden we ter ontspanning een uitstapje maken en is een bezoek gebracht aan de prachtige Congorivier. Een rivier, die na de Nijl, de grootste rivier van Afrika is.

’s Avonds na de maaltijd hebben we onderling met de equipeleden en met Constance weer overleg gepleegd, dit om de puntjes op de i te zetten voor morgen. Dan staat er namelijk een belangrijke bespreking gepland met de lokale bestuurders van klinieken hier in Brazzaville en met beleidsmakers vanuit de overheid. Want juist die managers moeten we op één lijn zien te krijgen wat betreft de uitvoering van onze plannen. Namelijk dat binnenkort ouders van CP-kinderen in Congo-Brazzaville weten waar ze terecht kunnen voor behandeling en advies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395