Neuro-blog vervolg (slot)

  • Redactie
  • 08 apr 2019
  •   Reacties uitgeschakeld voor Neuro-blog vervolg (slot)

7 april 2019: Vandaag de laatste dag in Pointe-Noire, vanavond vliegen we terug naar Parijs en van daar gaan we met de Thalys naar huis. We pakken alvast de koffers in en besluiten om een leuke uitstap te maken: een wandeling door de kloof van Diosso. Eerder deze week waren we daar ook en zagen dat je een wandeling met een gids kan doen. Wel is het een hele trip met de auto daar naar toe. Het kost veel tijd voordat je de stad uit bent, met zijn drukte en slechte wegen door de vele potholes. Maar het was de moeite waard. Het begin van de afdaling is erg steil en glad, je moet je voeten goed plaatsen. Later wordt het een leuke wandeling, door bamboebosjes en langs hoog olifantsgras (?). Soms moest je kleine stroompjes overspringen, allemaal goed te doen. We zagen mooie vogels en een prachtige vlinder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na anderhalf uur kwamen we aan bij het inmiddels bekende Pieds dans L’eau. Echter geen tijd om daar nog even te zwemmen want we hadden een afspraak met Jephte, de ‘chef de service’ van het Centre Caritas. Ook was het inmiddels begonnen met regenen, dit keer hield de bui niet meer op tot ons vertrek met Air France ’s avonds.

Jephte bracht nog wat andere argumenten in om bij zijn eerdere beslissing te blijven om de CP-kinderen in de groep te reguleren. Jammer, want wij zagen graag wat meer vrijheid en openheid om de behandeling van de kinderen te verbeteren.

Zo komt er een einde aan twee intensieve weken Congo. Deze missie bracht wrijvingen onderling aan het licht, maar leidde ook tot hernieuwing van vriendschappen, het opdoen van nieuwe kennis, het versterken van twee groepen therapeuten die het goed menen en hard werken om de behandeling van CP-kinderen in Congo sterk te verbeteren.

(Henk Aarts)

 


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395