Medische equipe terug van twee weken Congo

  • Redactie
  • 18 nov 2015
  •   Reacties uitgeschakeld voor Medische equipe terug van twee weken Congo
Medische equipe terug van twee weken Congo

18 november 2015

‘Leergierige Congolese medewerkers, dat geeft moed!’

Van 1-16 november 2015 was wederom een medische equipe van Stichting Op Gelijke Voet werkzaam in Congo-Brazzaville. Het medische team onder leiding van Sjoukje Wethmar en Toon Valks legde zich toe op het ‘zien’ van kinderen met ernstige gezondheids- en mobiliteitsproblemen, vooral veroorzaakt door hersenbeschadigingen. De hersenbeschadigingen zijn soms een gevolg van problemen tijdens de geboorte, of van hersenvliesontsteking of een coma die bijvoorbeeld optreedt bij malaria.

Op ieder locatie waar is gewerkt, zijn Congolese medewerkers aan de equipe toegevoegd. Sjoukje heeft grote ervaring met opleiden. Zij besteedt heel bewust veel tijd aan het bespreken van haar analyse en behandelingsvoorstel met deze Congolese paramedici.

De uiteindelijke doelstelling is dat de Congolezen ons werk over tien jaar zelfstandig kunnen overnemen. Over de werkzaamheden in Centre des Polios Caritas in havenstad Pointe-Noire schrijft Leendert Struijs, voorzitter van onze stichting, die de equipe begeleidde: “Vandaag konden we samenwerken met leergierige Congolese medewerkers. Dat geeft moed!”


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395