Leendert Struijs treedt terug als voorzitter

  • Redactie
  • 22 nov 2022
  •   Reacties uitgeschakeld voor Leendert Struijs treedt terug als voorzitter

Na bijna twee decennia heeft Leendert Struijs de voorzittershamer van Stichting Op Gelijke Voet overgedragen. De directe aanleiding om nu terug te treden is de toenemende zorgbehoevendheid van zijn echtgenoot Getty, die ook gedurende bijna al die jaren voor de stichting actief is geweest.

Vooral in de tweede helft van zijn voorzitterschap zag Leendert toe op groei en verbreding van de activiteiten. Het gaat dan met name om het opzetten van de orthopedische en de neurologische tak in de Republiek Congo (Congo-Brazzaville) en later ook in Rwanda (orthopedie). Op deze terreinen is onder zijn bestuurlijke leiding heel veel tot stand gebracht. Hij bezocht de Republiek Congo verschillende malen en onderhield uitstekende contacten met de lokale vrijwilligers en overheidsvertegenwoordigers. Als onvermoeibaar organisator in Nederland heeft hij tal van (para)medische professionals als vrijwilliger voor de missies weten te werven. Ook hield hij zich intensief bezig met de fondsenwerving.

Om zijn voorzitterschap zorgvuldig over te dragen neemt Leendert deel aan de neurologische missie naar de Republiek Congo die begin december plaatsvindt. Op deze ‘afscheidsreis’ kan hij verschillende bekenden nog eens ontmoeten en zelf nog eens zien en ervaren met welke mooie en belangrijke ontwikkelingen ‘zijn’ vrijwilligers bezig zijn.

In Meüs van der Poel heeft Stichting Op Gelijke Voet een nieuwe voorzitter gevonden. Een voorzitter met een vertrouwde naam: hij is de gelijknamige zoon van de dit jaar overleden mede-grondlegger van onze stichting.

Tijdens de bestuursvergadering op 18 november vond de formele overdracht van het voorzitterschap plaats. Leendert doet dat vol vertrouwen, zei hij: “Ik heb er alle rust over om het bestuur te verlaten. De stichting is in goede handen en gaat verder.” Uiteraard blijft hij betrokken en er kan voor advies of hand-en-spandiensten altijd een beroep op hem worden gedaan.

Leendert, heel veel dank!


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395