Kennisoverdracht in Blanche Gomes

  • Redactie
  • 19 jul 2023
  •   Reacties uitgeschakeld voor Kennisoverdracht in Blanche Gomes

De orthopedische equipe onder leiding van dr. Harry de Vries die momenteel in de Republiek Congo werkzaam is, weet de beoogde kennisoverdracht aan het team rondom chirurg dr. Fleur Kaya in ziekenhuis Blanche Gomes uitstekend invulling te geven. Chirurg Harry de Vries voert operaties uit samen met Fleur Kaya en de tot haar team behorende chirurg dr. Jean-Claude en algemeen arts dr. Piperno. Ook een lokale anesthesist, OK-verpleegkundigen, gipsmeester en ander verplegend personeel behoren tot team-Kaya. Onze vrijwilligers de verpleegkundigen Ineke Oomen, Liliane Brunet en Mariane Snijkers hebben hierbij een ondersteunende en adviserende rol.

Harry de Vries voert veel operaties uit samen met Fleur Kaya. Onder zijn supervisie voert Fleur ook zelf operaties uit met assistentie van collega-artsen uit haar team. Zo hebben Fleur en Piperno onder meer een corrigerende operatie van een ernstige misvorming als gevolg van de ziekte van Blount verricht. En samen met Jean-Claude heeft Fleur onder meer een osteotomie uitgevoerd.

De geopereerde kinderen zijn gemiddeld wat ouder dan in juni in Rwanda het geval was. Dat komt omdat er een aantal jaren geen orthopedische missie naar de Republiek Congo zijn geweest, terwijl een aantal kinderen tijdens de laatste missie nog op een wachtlijst was gezet. (Vanwege privacy plaatsen we van de oudere kinderen en jongvolwassenen geen foto’s.) Neemt niet weg dat onze equipe ook de allerkleinsten behandelt, getuige deze foto van een baby met spalken voor de correctie van klompvoeten.


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395