Beeldversterker voor ziekenhuis Gatagara

  • Redactie
  • 19 nov 2020
  •   Reacties uitgeschakeld voor Beeldversterker voor ziekenhuis Gatagara

Het bestuur van onze stichting heeft onlangs besloten om voor het ziekenhuis van Gatagara in Rwanda een beeldversterker aan te schaffen. Met dit medische apparaat is een investering van bijna 80.000 euro gemoeid. Naar verwachting wordt het apparaat nog voor het einde van dit jaar geleverd.

Het ziekenhuis van Gatagara is sinds 2017 erkend als gespecialiseerd orthopedisch ziekenhuis. In 2019 heeft Stichting Op Gelijke Voet twee missies naar Gatagara uitgevoerd. Helaas kon hieraan dit jaar geen vervolg worden gegeven vanwege de corona-pandemie, maar komend jaar hopen onze equipes weer af te reizen.

Met behulp van een beeldversterker kan het ziekenhuis van Gatagara de kwaliteit van de orthopedische zorg belangrijk verbeteren. Er kan met grotere precisie geopereerd worden. De installatie van het apparaat zal uitgevoerd worden door Future Health & Technologies in Kigali. Ook de training van de medisch specialist en het personeel van Gatagara in het gebruik van de beeldversterker wordt in eerste instantie door dit bedrijf verzorgd, met onder meer een bezoek aan een Rwandees ziekenhuis waar dit apparaat al in gebruik is. Aan deze training kunnen onze orthopedische equipes tijdens de komende missies nog verdieping geven.

Sinds dit jaar heeft het ziekenhuis van Gatagara zich personeel versterkt met een vaste orthopedisch chirurg in de persoon van dr. Jean Paul. Vorig jaar, nog tijdens zijn opleiding, heeft hij al samengewerkt met onze chirurg dr. Jan Bos. Op grond van de aanwezige medische expertise en het vertrouwen in goed bestuur van het ziekenhuis kan onze stichting de bekostiging van de beeldversterker goed verantwoorden. Te zijner tijd zullen we bericht doen over de installatie en het gebruik van de beeldversterker in Gatagara.

 

 


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395