‘133 kinderen bekeken en behandeld’

  • Redactie
  • 19 nov 2015
  •   Reacties uitgeschakeld voor ‘133 kinderen bekeken en behandeld’
‘133 kinderen bekeken en behandeld’

Fysiotherapeute Sjoukje Wethmar maakte deel uit van de medische equipe die dezer dagen terugkeerde van een reis van twee weken naar Congo-Brazzaville. Overigens is niet de gehele equipe al teruggekeerd uit Congo-Brazzaville. Toon Valks blijft er nog vier weken werkzaam.

In een eerste bericht aan de thuisorganisatie schrijft Sjoukje : “Ik heb veel geleerd rond de organisatie van de diverse centra (1x Pointe Noir en 3x Brazzaville). Over het personeel dat daar werkt, over de kinderen die daar behandeld worden, over de methode die zij gebruiken, over wat is blijven hangen van een vorig bezoeken, etc.”

“We hebben ons uit kunnen leven in het bekijken en aanvullend behandelen van zo’n 133 kinderen, wat heel veel tijd gekost heeft. We hebben een aantal kinderen thuis bezocht, in alle centra ook evaluaties gehouden over het nut van dit soort bezoeken en de wens van het personeel dit verder voort te zetten.”

Ook al valt er genoeg te verbeteren – of te wensen – aan mogelijkheden van behandeling en begeleiding van kinderen ter plaatste, kijkt Sjoukje terug op een “inspirerende reis, waarna we zeker verder moeten praten en plannen kunnen maken.” Dat gaan we zeker doen!

 


Pijlkruidlaan 5
2811 CM Reeuwijk
E: info@sogv.net
IBAN: NL72INGB 0695 0105 14
KvK-nr: 41128548
RSIN: 8160.72.395