2012 – Jaarverslag

Voorwoord…

2012 was een jaar waarin veel op zijn plaats viel…

Na een voorbereiding van twee jaar is voor ons een belangrijke nieuwe fase ingegaan in de hulpverlening in Congo-Brazzaville.  Een medisch team heeft met Congolese artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis van de stad Dolisie 41 kinderen met een fysieke beperking geopereerd.  Het medisch team bestond uit leden van de Werkgroep Orthopaedie Overzee (WOO), waarmee wij een samenwerking hebben opgezet. De WOO is een afdeling van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV).
Wij hebben een start gemaakt met de organisatie van de nazorg en wij hebben nascholingscursussen voor locale fysiotherapeuten georganiseerd. Verheugd kunnen wij melden dat de fondsen voor de inrichting van een orthopedisch schoenatelier aan ons zijn toegezegd en dat de machines en inventaris zijn besteld. Zo zal volgens plan het atelier in het Willem Struijs entrum in de hoofdstad Brazzaville in het najaar 2013 gereed kunnen zijn. Gereed als atelier voor de orthopedische schoenmakers die in 2014 hun opleiding in Togo afronden.

Dit alles is mogelijk door de steun van velen. Hartelijk dank voor jullie tijd, jullie enthousiasme en jullie betrokkenheid bij het mooie werk van onze stichting!

Namens het Bestuur,
Leendert Struijs, Voorzitter

Het jaarverslag van 2012 is als PDF beschikbaar:
OGV Jaarverslag 2012.